ورق اچ پی ال ساختهشده از چندین لایه الیاف (همانند کاغذ کرافت، کاغذ دکوراتیو، رزین فنولیک و رزین ملامین) که به رزینهای عملکننده در گرما (گرماسخت) آغشته شده و تحت حرارت دمای بالای ۱۸۰ درجه سانتیگراد و فشار، به هم پرس و چسبیده میشوند. این پنلها با روکش طرح چوب یا طرحها و رنگهای متنوع دیگر برای استفاده در نمای خارجی و دکوراسیون داخلی در دسترس میباشند. پوشش نمای اچ پی ال بدون نیاز به ملات بر روی مکان موردنظر نصب و اجرا میگردد و در کشورهای صنعتی، به پوششهایی با عنوان دیواره ضد باران مشهور هستند.
نصب و اجرای ورقهای اچ پی ال بهعنوان یکی از مصالح نمای خشک، آسان و سریع بوده و در برابر عوامل محیطی و جوی مانند تابش مستقیم نور آفتاب و یا ریزش برف و باران تغییر رنگ و شکل نمیدهد، وزن آنها سبک و بهراحتی نیز قابل شستشو هستند. با توجه به موارد فوق، ورقهای اچ پی ال بهعنوان گزینه مناسبی برای طراحی و اجرای نمای ساختمان میباشند. این صفحات کاربرد وسیعی در زمینههای گوناگون دارند.
مزایای پنل اچ پی ال
پنلهای اچ پی ال یا ترسپا دارای ویژگیهای مثبت و خوب بسیاری میباشند. این پنلها برای استفاده در بخشهای مختلف ساختمان مناسب است؛ اما بیشترین کاربرد آن در نمای خارجی ساختمان میباشد. در ادامه به ذکر برخی ویژگیهایی میپردازیم که باعث شده ورق اچ پی ال تبدیل به متریال مناسبی برای استفاده در نما شود.
- مقاوم در برابر باران و رطوبت
- مقاوم در برابر اسیدهای ضعیف
- مقاومت مکانیکی
- عایق حرارتی، مقاومت در برابر آتشسوزی
- سرعت نصب و اجرای بالا
- عدم نیاز به نگهداری پس از نصب
- مقاوم در برابر اشعه UV
- عایق صوتی
انواع روش نصب اچ پی ال
- نصب با پیچ مخفی: در این روش بر روی پیچهایی که برای نصب پانل استفاده میشوند سرپوشهایی از رنگ خود پانل قرار داده میشود.
- نصب با پیچ نمایان: در این روش پانلها بهوسیله پیچ به پروفیلهای عمودی وصل میشوند.
- نصب به روش هنگ: در این روش پانلهای اچ پی ال بر روی پروفیلهای آلومینیومی متصل میشوند و پیچهای اتصال دیده نمیشوند.
کاربرد پنل اچ پی ال
پنلهای اچ پی ال به علت ویژگیهای خوب و مناسبی که دارند، دارای کاربردهای بسیار زیادی در صنایع مختلف و زمینههای گوناگون میباشند. برخی از این زمینهها به شرح زیر میباشد
- پوشش نمای خارجی ساختمانها
- پوشش داخلی ساختمانها
- صنعت هواپیماسازی
- بدنهی داخلی اتوبوسها
- مترو
- آزمایشگاهها
- تختهای رادیولوژی