فوم بتن یا بتن سبک به عنوان مصالح سبک در ساختمان بکار گرفته می شود و نقش غیر سازه ای در ساختمان ایفا میکند.این بتن چگالی کمتری نسبت به بتن معمولی دارد.کاربرد های اصلی فوم بتن در کفسازی و شیبندی ساختمان استفاده می شود.مواد اصلی تشکیل دهنده فوم بتن شامل : ماسه بادی و سیمان و ماسه نرم و اب و فوم و روان کننده ها (مواد شیمیایی تولید کننده حباب در بتن) می باشد. اجرای فوم بتن در ساختمان نسبت به گذشته (پوکه های معدنی)بسیار مقرون به صرفه و سرعت اجرای بالادر ساخت و ساز از کاربرد اصلی فوم بتن می باشد.از مهم ترین ویژگی فوم بتن به دلیلی پایین وزن مخصوص عایق حرارتی می باشد و باعث کاهش اتلاف انرژی و سوخت های فسیلی می گردد.
مزایا :
عایق در برابر اتش سوزی:
مقاومت فوم بتن در مقابل آتش، فوقالعاده ميباشد به طور مثال یک قطعه از نوع فوم بتن با وزن مخصوص ۷۰۰ الي ۸۰۰ كيلوگرم بر متر مكعب كه حداقل ۱۰ سانتيمتر ضخامت داشته باشد به راحتي تا ۱۲۰۰ درجه سانتيگراد دما مقاومت نشان می دهد و اصولاً در وزنهاي پايين غير قابل اشتعال است.
ضد يخزدگي و فرسايش
میزان جذب رطوبت فوم بتن بسیار کم می باشد، که در مقابل يخزدگي و فرسودگی، از ویژگیهای بسیار خوبی برخوردار است.
وزن سبك و صرفه اقتصادي
سبكي وزن با مقاومت مطلوب فوم بتن بنا به نوع كاربرد آن، در زمان وقوع زلزله کمترین اسیب به ساختمان وارد می شود. در نتيجه، هرچه وزن ساختمان کم شود هزینه اجرای فونداسیون هم کاسته میشود.
عايق بودن در مقابل گرما، سرما و صدا
به دلیل وجود حباب های هوا در فوم بتن، يك عايق خوب در مقابل حرارت و صداست استفاده از فوم بتن به عنوان عايق باعث صرفهجويي در استفاده از وسايل گرمازا و سرمازا ميگردد. فوم بتن عايق مناسبي جهت صدا با ضريب جذب آكوستيك زیاد به شمار ميرود كه در نتيجه به عنوان يك فاكتور مهم در جهت جلوگيري از ورود صداهاي اضافي اخيرا مورد توجه طراحان قرار گرفته است.
عایق رطوبت
نظر به اينكه فوم بتن در قشرهاي سطحي داراي خلل و فرج فراوان ميباشد در نتيجه شكافهاي مويين و درزهاي كمتري در سطح همواری ايجاد ميشود وروی سطح فوم بتن با استفاده لایه متناسب پوشیده شود در مقابل نفوذ رطوبت، مقاومت مطلوبي خواهد داشت.
بهترين عايق براي تاسيسات
به علت وجود حبابهاي ريز اين محصول ميتواند عايق لولههايي كه از كف عبور کردهاند، نیازی به عایق بندی لوله ها وجود ندارد
جلوگيري از شكستن لولهها
پوکه های معدنی توسط کارگران به طبقات مختلف انتقال می دهند وباعث اسیب دیدن تاسیسات ساختمان می شود. ولي فوم بتن توسط لوله و پمپ به طبقات انتقال داده می شود و از هرگونه اسیب رسیدن به تاسیسات جلوگیری می کند.
هزینه اجرای هر متر مکعب فوم بتن:
قيمت تمام شده هر متر مكعب فوم بتن نسبت به ساير روشهاي(پوکه معدنی) كفسازي ارزانتر میباشد.هزینه اجرای هر مترمکعب فوم بتن ۴۷,۵۰۰تومن (دستمزد کارگر و متریال و...)به طور معمول در می اید.. البته اين موضوع بستگي به دسترسی پروژه و دسترسی به مواد اوليه، دستگاههاي مورد نياز و... نیز دارد.