مطالب مفید در زمینه پمپ آب

پمپ آب و آبرسانی

پمپ آب و آبرسانی

پمپ آب خانگی  جهت افزایش فشار آب خانه، ساختمان، آپارتمان و ویلا ها به کار می رودمتراژ واحد، تعداد شیر ها و همچنین تعداد طبقات عواملی هستند که در انتخاب پمپ خانگی موثر می باشندپمپ با مخازن انبساط یا پمپ با کلید اتوماتیک و یا بوستر پمپ از انواع پمپ خانگی هستند که با توجه به موارد مذکور، یکی از آنها برای ساختمان و یا خانه مورد نظر انتخاب می شود .

امروزه به دلیل افزایش جمعیت در شهر ها و کلان شهرها که باعث افزایش ساخت و ساز شده در تمام ساختمانهای مسکونی و غیر مسکونی ( اداری و تجاری ) و افزایش جمعیت که دلیل اصلی کسر فشار آب میباشد نیاز به راه حلی مناسب میباشد که بتوان این مشکل که معضل بزرگی در این حیطه آب ساختمان ها می باشد یافت و تنها و بهترین داه حل استفاده از پمپ آب می باشد.

انواع پمپ آب خانگی :

۱-بوستر پمپ خانگی

۲-پمپ جتی خانگی

۳-پمپ سانتریفیوژ خانگی

۴-پمپ بشقابی خانگی

۵-پمپ خانگی با مخزن انبساط

۶-پمپ خانگی با کلید اتوماتیک

 

۱-بوستر پمپ خانگی :


به دلیل هزینه نگهداری کم و با صرفه بودن، دارای جایگاه مهمی در صنعت بوده و در نتیجه در اکثر مجتمع های مسکونی و مراکز بزرگ تفریحی، اداری و مسکونی مورد استفاده قرار می گیرداز اجزاء تشکیل دهنده بوستر پمپ خانگی می توان به الکترو پمپ، فشار سنج، تابلو کنترل، اینورتور و غیره اشاره نمود .

 

۲ پمپ آب جتی :


یکی دیگر از پمپ های پر کاربرد از گروه پمپ آب سانترفیوژ، پمپ آب جتی است که به دلیل ساختار متناسب جزء پرمصرف ترین محصولات پمپ خانگی محسوب می شود. پمپ سانترفیوژ جتی برای مکش آب از اعماق و بدون نیاز به لوله کشی جهت مکش آب طراحی شده است. پمپ جتی در قسمت مکش پمپ خلاء ایجاد می کند و هوا را در خط مکش از بین می برد، سپس بر جو موجود توسط ترکیب آب با هوا در ایجاد سیال سازی و روند پمپاژ غلبه می کند.. در پایان، هوا را دفع کرده و مایع را مانند یک پمپ سانترفیوژ استاندارد انتقال می دهد.

 

۳-پمپ آب سانتریفیوژ :


در این این نوع پمپ مایع به مرکز پمپ و پای پره ‌ها وارد شده و اثر نیروی گریز از مرکز که ناشی از گردش سریع پمپ می‌باشد، انرژی جنشی زیادی پیدا کرده و به طرف خارج پرتاب می‌شود و پوسته را پر از سیال می‌کند. انرژی جنبشی در قسمت خروجی پمپ اجبارا به انرژی فشار تبدیل می‌گردد. جهت حرکت پروانه: جهتی است عمود بر فرو رفتگی پره ها در پمپها. پمپهای گریز از مرکز از پرمصرف‌ترین پمپهائی می‌باشند که در صنعت بطور فراوان بکار می‌روند. حسن این پمپها در آنست که گذر حجمی سیال در آنها یکنواخت می‌باشد و همچنین چنانچه لوله تخلیه مسدود و یا تنگ شود، فشار زیادی که به پمپ آسیب رساند ایجاد نخواهد کرد و در نتیجه بار آن بحدی نخواهد رسید که موتور محرک خود را از کار بیندازد.

 

۴-پمپ آب بشقابی :


پمپ بشقابی  در مصارف پمپ آب خانگی استفاده می شود که به دلیل پروانه پمپ تاکتمی جزو پر مصرف ترین محصولات پمپ خانگی محصوب می شود,این نوع پمپ را معمولا با منبع دیافراگمی و پرشر سوئیچ و درجه پمپ و پنج راهی پمپ نصب می کنند , اما گاهی اوقات مصرف کنندگان پمپ بشقابی می توانند بدون منبع تحت فشار , پمپ آب را نصب نمایند ,که باید با ست کنترل پمپ آب نصب شود , کار کرد ست کنترل پمپ به شکلی می باشد که وقتی شیر آب باز می شود ست کنترل به پمپ آب دستور می دهد و پمپ شروع به کارکردن می کند,در گروه پمپ آب خانگی اصطحلاک پمپ یکی از اصلی ترین ملاک محصوب می شود که با قرار دادن منبع دیافراگمی پمپ آب این مسئله تقریبا حل شدنی است .

 

۵-پمپ آب خانگی با مخزن انبساط :


تعداد دفعات سرویس کردن و کنترل آن بیشتر از دیگر مدل ها می باشد. در این نوع پمپ اندازه منبع انبساط بستگی مستقیم به اندازه آب مصرفی دارد. از اجزا این پمپ می توان به پنج راهی و کلید اتوماتیک، درجه و منبع انبساط اشاره نمودپمپ خانگی با کلید اتوماتیک

۶-پمپ خانگی با کلید اتوماتیک :


 نسبت به پمپ خانگی با منبع انبساط نسبتا هزینه کمتری دارد ولی برای استفاده از این نوع پمپ باید میزان باز و بسته شدن شیر را مد نظر قرار داد چون در هر دور باز و بسته شدن شیر کلید اتوماتیک استارت زده و پمپ شروع به کار می کند لذا در مورادی که میزان مصرف بیشتر است باید از این نوع پمپ صرفنظر نمود.

 

راهنمای انتخاب پمپ آب خانگی :


عوامل موثر در انتخاب پمپ آب خانگی موثر می باشند که در زیر به آنها اشاره می کنیم :

۱-متراژ واحد

۲-تعداد طبقات آپارتمان

۳-میزان مصرف آب

۴-تعداد شیر آب

کاربرد پمپ آب خانگی با افزایش فشار آب ساختمان و آپارتمانتقویت فشار آب خانگی تنظیم پمپ خانگیالکتروپمپ های آب خانگی دو دسته می باشند :

۱-الکتروپمپ های افزایش فشار آبالکتروموتور پمپ ۳۰۰۰ دور 

۲-الکتروپمپ های آب در گردش ( سیرکولاتور یا پمپ های برگشت آب گرمالکتروموتور پمپ ۱۵۰۰ دور، برای به گرداندن آب گرم در یک مدار بسته مثل شوفاژخانه ها).

هرچه دور الکتروموتور بیشتر، میزان فشار و صدای تولیدی بیشتر می باشد

جهت اتوماتیک کردن پمپ افزایش فشار از سه روش استفاده می شوذ

۱استفاده از تابلو فرمان برای پمپ سه فاز (احیانا اینورتر-

۲استفاده از ست کنترل یا کلید دیجیتال-

۳استفاده از منبع تحت فشارپمپ خانگی با مخازن انبساط-



نکات پس از خرید پمپ آب خانگی  :

الف -جهت افزایش طول عمر پمپ آب خود تلاش نمایید منبع دیافراگمی با حجم بالاتر تهیه نمایید.

ب -وزن لوله ها را مهار نمایید و توجه نمایید که پمپ زمینی به عنوان تکیه گاه وزن لوله های سیستم لوله کشی در معرض فشار نباشد.

مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان: اتصال پمپ به انشعاب اصلی آب شهری غیر مجاز است، بنابراین برای نصب پمپ باید از لوله اصلی آب شهری جدا شده و در محلی غیر از آن و توسط شیر یکطرفه به سیستم آب شهری اتصال یابد

 

روش تنظیم پمپ آب خانگی  :

الکتروپمپ های آب خانگی به دو دسته تقسیم می شوند. اول الکتروپمپ های افزایش فشار آب و دوم الکتروپمپ های آب در گردش ( سیرکولاتور یا پمپ های برگشت آب گرم ) که این سری از پمپ ها جهت به گردش درآوردن آب گرمدر یک مدار بسته (مثل شوفاژخانه ها) استفاده می گردد و عموما الکتروموتورهای آنها ۱۵۰۰ دور هستند ولی الکتروموتور های پمپ مورد اول ۳۰۰۰ دور هستند. هرچه میزان دور الکتروموتور بیشتر باشد میزان فشار و صدای تولیدی در هنگام کار بیشتر خواهد بود.

عموما جهت اتوماتیک کردن پمپ های افزایش فشار از سه سیستم استفاده می گردد:

الف. استفاده از منبع تحت فشار

ب. استفاده از ست کنترل یا کلید دیجیتال

ج. استفاده از تابلو فرمان (جهت الکتروپمپ های سه فاز و احیانا اینورتر)

  • 30 مهر 1397
  • نویسنده: نویسنده طراحان سازه

پمپ آب و آبرسانی
5 از 3 رای