درب ضد حریق همانطور که از نام آن مشخص است درب های ضد حریق درب هایی هستند که در هنگام اتش سوزی از انتشاردود و شعله ور شدن اتش به سایر نقاط درطی مدت ۱ساعت الی ۴ ساعت مقاومت می کنند.
همچنین درب ضد حریق در زمینه تردد ساکنین برای فرار و رسیدن به نقطه امن عامل موثر می باشد. اینگونه درب ها طی مراحل طولانی ساخته و با متریالی ساخته می شوند که بتوانند تا ۸۰۰ درجه سانتی گراد و طی زمان یک ساعت تا سه ساعت در مقابل آتش و حرارت از خود مقاومت نشان دهند.
بر اساس استاندارد های جدید سازمان آتشنشانی و همچنین مقررات ملی ساختمان استفاده از این درب ها اجباری خواهد بود. در ساختمان های بیشتر از پنج طبقه و یا ارتفاع بیش از ۲۳ متر
درب ضد حریق از نظر جنس به سه دسته تقسیم می شوند :
۱.درب ضد حریق چوبی
۲.درب ضد حریق فلزی
۳. درب ضد حریق شیشه خور
۱.درب ضد حریق چوبی :
این درب ها با چوب های خشک روسی و چارچوب فلزی ( متناسب با سازه ) در ساختمان اجرا می گردند. ضخامت درب ضد حریق چوبی حداقل ۱,۵ سانتی متر بوده و همچنین این درب ها باید عاری از هرگونه رنگ و سی ان سی باشند. جداره داخلی درب ضد حریق از فولاد و فضای داخلی از پشم سنگ ( جهت جلوگیری از شعله ور شدن اتش ) پرشده است.
۲. درب ضد حریق فلزی :
درب ضد حریق فلزی به دلیل داشتن ضخامت بالا ( ۶ سانتی متر ) امکان نصب بروی چارچوب ساده فلزی را ندارند. براساس رطوبت موجود در ساختمان ورق های فلزی از جنس گالوانیزه و ورق روغنی مورد استفاده قرار می گیرد. داخل درب های فلزی از پشم سنگ ( به منظور جلوگیری از انتشار آتش ) پر میشوند. عرض چارچوب ها در ۱۰۰و ۱۱۰ و ۱۲۰ طراحی میشوند و عرض مفید بازشو ها ۲۰ سانت به دلیل چارچوب ها می باشد. نصب و رگلاژ درب ضد حریق فلزی با جوشکاری انجام میشود.
۳. درب های ضد حریق شیشه خور:
درب ضد حریق شیشه دار معمولا برای ساختمان ها پرتردد و ساختمان های عمومی کاربرد دارند. دلیل این امر هم بالاتر بودن هزینه این گونه درب های می باشند به دلیل اینکه در ساختمان ای مسکونی و یا اداری تردد کمتری صورت میگیرد استفاده از این گونه درب ها در ساختمان های مسکونی به صرفه نبوده و توجیه اقتصادی ندارند. به همین دلیل از این گونه درب ها در ساختمان های مسکونی استفاده میشود.
درب ضد حریق شیشه خور درب ضد حریق شیشه دار یا همان درب ضد حریق شیشه خور در اکثر موارد برای اتاق های سرور و کارخانجات و یا مراکز تولید و مکان های حساس به کار میرود که برای بازرسی محل نیاز بیشتری به دارند و نیز ۹۰ درصد درب ضد حریق بیمارستان ها به کار میرود.
درب ضد حریق شیشه دارشیشه های موجود در درب ضد حریق نسوز می باشند و برای ساخت باید برش مخصوصی به ورق داد و نوار نسوز کنار شیشه نیز با دقت بالایی نصب شود چرا که این نوار باید از انتشار دود به نقاط دیگر نیز جلوگیری به عمل آورد زیرا همانطور که میدانید یکی از عواملی که در هنگام آتش سوزی از فرار افراد جلوگیری میکند خفگی بر اثر دود آتش سوزی و نفس تنگی حاصل از آن است .