پشم شیشه

برخی از شرکت ها، متخصصان و مجریان فعال

شرکت کاج طلایی آفاق

شرکت کاج طلایی آفاق

شرکت مهندسی کاج طلایی آفاق با تکیه بر کادر مجرب و سوابق 20 ساله مدیران در صنعت ساختمان و عایق کاری در کشور اسپانیا هم اکنون این افتخار را دارد که فن آوری های جدید عایق کاری در دنیا را برای اولین بار ...

فیدار عایق میلان

فیدار عایق میلان

مجری فروش و نصب انواع عایقهای رطوبتی ایزوگام قیر اسفالت سابقه زیاد

مطالب مفید در زمینه پشم شیشه

پشم شیشه به عنوان عایق در ساختمان

پشم شیشه به عنوان عایق در ساختمان

پشم شیشه محصولی است که از طبیعت بدست می آید. ماده اصلی تشکیل دهنده آن سیلیس و شیشه می باشد که پس از ذوب شدن وارد ماشینهای الیاف ساز شده و تحت تأثیر نیروی گریز از مرکز به شکل الیاف پشم مانند در می آید.  


نحوه فرآیند و تولید پشم شیشه :

در فرایند تولید، شیشه ( شیشه بازیافت شده به طور کامل خرد شده) به همراه ماسه معمولی تا دمای ۱۴۵۰۰C حرارت داده شده و پخت می شود. شیشه در آن دما ذوب شده و با مذاب آن با نیروی فشاری از درون شبکه مش بندی شده ریز (به عنوان قالب) عبور کرده و تبدیل به فیبر می شود. فیبر پس از خروج از قالب در تماس با هوا خنک می شود. پس از این مرحله، برای افزایش استحکام و بهبود خواص مکانیکی الیاف شیشه و همچنین چسباندن الیاف به یک دیگر، رزین به الیاف اضافه می شود. الیاف رزین خورده تا دمای ۲۰۰۰C حرارت داده می شود تا رزین پلیمرایز شده و کاملا مستحکم شود. در مرحله نهایی، الیاف بریده شده و در صورت نیاز وارد ماشین پرس می شود تا به شکل مقاطع پتویی یا لوله ای دربیاید و یا بصورت پشم شیشه به صورت فله ای بسته بندی می شوند.

انواع پشم شیشه  :
سه مدل پشم شیشه‌ در بازار ایران تولید و عرصه می شود که برای کاربردهای متفاوت استفاده می شود:
الف) رولی (پتویی)
ب) پانل (تخته‌ای)
ج)عایق لوله (عایق پیش‌ساخته)
قیمت هریک از مدل های پشم شیشه متفاوت می باشد. 


کاربرد های استفاده از پشم شیشه :

۱-عایق کاری خطوط لوله گرم، تانک ها و مخازن، دیگ های بخار، سیستم های  گرمایش و سرمایش
۲-مناسب برای عایق کاری های با حجم بالا
۳-عایق کردن دیوار حفره
۴-کاشی های سقف
۵-دیوار پرده
۶-مجرای لوله کشی
۷-عایق صوتی در ساختمان
۸-عایق حرارتی
۹-ساندویچ پانل ها
۱۰-کانال های هوایی که قبلا عایق شده اند
۱۱-ساخت مخازن
۱۲-کاربری های گوناگون صنایع مختلف وساختمانی و…

مزایای پشم شیشه :
۱-چگالی های متنوع
۲-سبک
۳-نصب آسان
۴-مقاوم در مقابل آتش سوزی( ضد حریق)  و ضریب انتشار دود و آتش بسیار کم
۵-ساختار الیافی پشم شیشه، مانند پشم سنگ، خواص آکوستیک خوبی به این نوع عایق ها می دهد و می توان از پشم شیشه به عنوان عایق صوتی نیز در ساختمان ها استفاده کرد.
۶-قیمت کم و ارزان بودن نسبت به پشم سنگ
معایب پشم شیشه :
۱- ساختار فیبری و متخلل این گونه از عایق ها،  مقاومت پشم شیشه در برابر نفوذ آب و رطوبت، این نشان دهنده ی خاصیت عایق بودن آن نیز نسبت به رطوبت حساس بوده و با نفوذ رطوبت و بخار آب به درون عایق، از مقاومت حرارتی کاسته می شود.
۲-تماس مستقیم پشم شیشه با پوست انسان، چشم و سیستم تنفسی مشکل اساسی  بوجود می آورد. در بسیاری از گزارش ها، تنفس مستقیم گرد پشم شیشه علت افزایش نرخ ابتلا به سرطان، به خصوص سرطان ریه عنوان شده است.با انجام آزمایشات مختلفی، عنوان کرده اند که در صورتی که پشم شیشه در یک سری آزمایشات و تست های مشخص، موفق عمل کند، هیچ خطری برای سیستم تنفسی نخواهد داشت. در هر صورت، توصیه اکید می شود که کارگران و عایق کاران، هنگام کار با پشم شیشه از ماسک و لباس محافظ مناسب استفاده کنند.
به دلیل عدم مقاومت پشم شیشه در مقابل رطوبت و بخار، در صورت نصب در فضای باز، استفاده از پوشش های ضد رطوبت و فویل های آلومینیومی اجباری است.
  • 23 فروردین 1397
  • نویسنده: نویسنده طراحان سازه

پشم شیشه به عنوان عایق در ساختمان
4/9 از 42 رای