نمای مینرال چیست

  • 19 خرداد 1397
  •    
  • نویسنده: نویسنده طراحان سازه
نمای مینرال چیست

نمای مینرال ترکیبی آماده با ذرات سنگ مرمریت، گرانیت، کوارتز و با رنگهای کاملا طبیعی خود مواد تشکیل دهنده میباشند. نمای مینرال ترکیبی از سنگهای معدنی و سنگ دانه های گرانیت، مرمر و سنگهای سفید به همراه رزین ها (پلاستر) می باشد. 

نمای مینرال در سه  دانه بندی درشت، متوسط، ریز بسیار متنوع و رنگ ها مختلف در بازار موجود می باشد.


مزایای استفاده از نمای مینرال :

۱- سرعت بالا در اجرا از مهم ترین مزایای آن می باشد.

۲-از نظر اقتصادی مقرون به صرفه می باشد.

۳-به دلیل دارا بودن سنگ دانه های طبیعی در برابر اشعه خورشید مقاوم می باشد.

۴- اجرا این مصالح به سبکی در سازه کمک ایفا می کند.

۵- در صورت استفاده از پودرهای آنتی استاتیک، ذرات گردو غبار معلق در هوا را جذب نمی‌کند.

۶- به علت عدم وجود حلال‌های سمی و مضر و نیز فقدان مواد نفتی، دوستدار محیط زیست است.

۷- در رنگ ها و طرح های گوناگون در بازار موجود است.

۸- در صورت استفاده از پودرهای آنتی باکتریال نسبت به رشد قارچ و جلبک در مناطق دارای رطوبت بالا مقاوم است.

۹- در برابر آتش سوزی مقاوم می باشد (ضد اشتعال)

از مهم ترین مزیت های اصلی نمای مینرال می توان به قابلیت اجرایی سریع آن ها اشاره کرد. این نما قابیت چسبندگی بر روی سطح های صاف را دارد و هم چنین مشکلات نمای ساختمانی سنگ و شیشه را هم ندارد. از مینرال می توانید برای پوشش های داخلی ساختمان نیز استفاده نمایید .

 نمای مینرال دارای تنوع رنگ و فرم های زیادی است  و امروزه در ایران نیز مورد استفاده قرار می گیرد.نمای مینرال یکی از مقاوم ترین مصالح در نمای ساختمان محسوب می شود این نما با تنوع رنگ و فرم های متنوعی که دارد دست طراحان و معماران ساختمان را برای آفرینش فضای آرامش بخش و دلپذیر باز گذاشته است .

معایب نمای مینرال :

۱- در صورت عدم استفاده از پودرهای آنتی استاتیک دوده و گردو غبار جذب نما شده و برای شهرهای آلوده مناسب نیست.

۲- برخی از سنگدانه‌های موجود در بازار رنگ شده هستند و رنگ طبیعی ندارند که در این صورت ممکن است در اثر تابش نور آفتاب دچار تغییر رنگ شوند.

۳- این نما عایق رطوبت نمیباشد.

۴-استفاده از عایق های رطوبتی با کمترین هزینه

۵- این متریال در نما ترک میخورد.

۶- در صورت رسیدن رطوبت از پشت نما گرانولیت تبله کرده و تخریب می‌شود. همچنین اگر خللی در اجرا داشته باشد و موجب رسیدن رطوبت به لایه زیر گردد.

۷-در صورتی که لایه زیرین صاف و بدون ایراد نباشد به سهولت این اعوجاج و ایراد به چشم می‌آید. بنابراین اجرای صحیح زیر کار آن بسیار با اهمیت است.

اجزاء تشکیل دهنده نمای مینرال :

گرانولیت معمولاً از اجزاء زیر تشکیل می‌شود:

شن‌های رنگی طبیعی شکسته غیر آهکی از معادن مختلف

انواع رزین‌های آکرلیک، سیلیکون مخصوص نماهای ساختمانی

انواع پودرهای غلظت دهنده

انواع پودرهای آنتی‌استاتیک برای دفع گردو غبار

انواع پودرهای آنتی باکتریال (ضد قارچ) برای عدم فاسد شدن و رشد قارچ و جلبک در مناطق دارای رطوبت بالا-.

این نماها به ۲ صورت ماله‌ای و پاششی اجرا می‌شوتد. رزین‌های پایه آب یا همان آکریلیک که به عنوان ماده چسباننده استفاده می‌شود، نقش بسزایی در ظاهر و عمر این نما دارد. به همین دلیل باید در مورد نوع و مقدار مصرف آن حساس بود. هر شرکتی یکی از انواع رزین‌های تولیدی داخلی و یا خارجی را بسته به تجارب قبلی و مناسب بودن قیمت در محصولات خود استفاده می‌کند که در هر صورت نوع و مقدار مورد استفاده بسیار حایز اهمیت است. مقدار آن به دلیل مقدار چسبندگی و عدم جدا شدن از سطح نما در دراز مدت و نوع آن به دلیل کیفیت و مقاومت در برابر شرایط جوی مختلف مهم است. غلظت‌دهنده‌ها یا تیلوزها که برای لزم مواد بکار می‌رود تا کار کردن با این مواد راحت شود. در انواع تیلوزها یا همان غلظت‌دهنده‌ها هر شرکتی نوع و مارک خاصی را استفاده می‌نماید. در سنگ‌های مورد استفاده در این محصولات دانه‌بندی و نوع آنها مهم می‌باشد. اگر اندازه دانه‌ها بیشر از ۵/۱ میلیمتر باشد به دلیل ضخامت بیش از حد، عمر نما کاهش می‌یابد و نوع سنگ‌ها نیز باید غیر آهکی باشد چون آهک جزء‌ سنگ‌های رسوبی بوده و در برابر آب و عوامل جوی دوام پایینی دارند.


کاربردها :

 برای دکوراسیون داخلی ساختمان و خارج ساختمان‌ها و نمای ساختمان و دیوارهای محوطه حیاط و بطور کلی برای جاهایی که نیاز به اجرای نمای سریع و سبک می‌باشد، به کار می‌رود.

نمای مینرال چیست
4/7 از 38 رای