سنگ دکوراتیو در دکوراسیون داخلی و نما ساختمان

  • 31 اردیبهشت 1397
  •    
  • نویسنده: نویسنده طراحان سازه
سنگ دکوراتیو در دکوراسیون داخلی  و نما ساختمان

سنگ آنتیک  که به عنوان سنگ دکوراتیو نیز شناخته می‌شود از قرار دادن قطعات شکسته سنگ و خرده سنگ کنار هم (ضایعات و باطله‌های سنگ‌های تراورتن) و چسباندن آن‌ها با ملات‌هایی که پایه زرینی دارند تولید می‌شوند و به عبارتی از مجموع و ترکیب باطله‌ها و ضایعات سنگ‌های تزیینی تراورتن با مواد افزاینده مختصر دیگر به‌ دست می‌آیند. ایده پدید آمدن سنگ‌های آنتیک از آنجا شکل گرفت که طراحان و آرشیتکت‌ها به‌ منظور هر چه زیباتر کردن فضاها اعم از فضاهای بیرونی و درونی ساختمان‌ها و کف‌پوش‌ها و محوطه‌سازی‌های بیرونی نیاز به سنگ‌هایی با فاکتورهای مورد نظر خویش را احساس می‌کردند به‌علاوه پیشرفت صنعت ساختمان و سلیقه‌های مختلف این نیاز را بیان می‌کرد که سنگ‌هایی با طرح‌های مختلف و فاکتورهای فیزیکی و مکانیکی با کیفیت بالا و قیمت مناسب باید در دسترس باشد.

سنگ دکوراتیو، سنگ های مصنوعی هستند، و در بخش های  داخل ساختمان  و خارج ساختمان از این سنگ ها استفاده می شود.  نصب راحت این سنگ، به طوری که افراد با سابقه کم با کمی دقت می توانند این کار را انجام دهند. این سنگ ها بر روی سطوح گچ، سفید کاری شده، سیمان زیرسازی شده و... قابل نصب هستند. معمولا در داخل ساختمان با چسب کاشی و در بیرون از ساختمان با ملات نصب می کنندقیمت مناسب، تنوع طرح و اندازه، وزن کم آن باعث شده که طرافداران بیشتری نسبت به سنگ طبیعی داشته باشند. مقاومت و جذب آب روی این سنگ ها با سنگ های طبیعی قابل رقابت است. سنگ دانه هایی که در تولید سنگ های مصنوعی استفاده می شود از ضایعات سنگ های طبیعی می باشد که مجدا در سنگ های مصنوعی مصرف می شود برای همین سنگی که تولید می شود خصوصیات همان سنگ طبیعی را دارد، قابلیت ساب و پولیشی که در سنگ های دکوراتیو است با سنگ های طبیعی چندان تفاوتی ندارد.


برخی از ویژگی های سنگ دکوراتیو

۱-سرعت نصب و آسانی اجرا

۲-وزن سبک نسبت به سنگ آنتیک

۳-طول عمر بالاست

 ۴-مقاوم در برابر نفوذ آب

۵-قیمت مناسب 

۶-در برابر حرارت و اشتعال مقاوم بوده و غیر قابل اشتعال می باشند

۷-دوام و استحکام بالا

۸-تنوع زیاد در رنگ مدل اندازه طرح چینش و نوع سنگ .
 

معایب سنگ دکوراتیو :

با همه ویژگی هایی که سنگ  دکوراتیو دارند باید گفت که این متریال امروزه طرفدار ندارد و کمتر کسی از سنگ های آنتیک برای تزئین دیوار ها استفاده می کند. دلیل آن هم این است که احتمال تجمع حشرات در بین بند های سنگ وجود داشته و اینکه قابلیت رنگ پذیری ندارند و اگر بعد از مدتی بخواهید دکوراسیون فضا را تغییر دهید، باید سنگ ها را بکنید و حتی اگر فضای گرد و قوس داری را هم داشته باشید نمی توانید از این سنگ ها استفاده کنید مهم تر اینکه وزن سنگینی دارند و در زمان زلزله خطر ساز هستند. توجه داشته باشید که از سنگ های آنتیک نمی توان بر روی سقف استفاده نمود و تنها قابل استفاده بر روی دیوار هستند.

کاربرد سنگ های دکوراتیو ؛ سنگ های دکوراتیو، یکی از زیباترین انتخاب ها برای ایجاد یک دکوراسیون لوکس و مدرن به شمار می آیند. این سنگ ها با داشتن بافتهای متنوع و رنگ های مختلف، شکل منزل شما را به زیبایی تغییر داده و در فضا جذابیت ایجاد می کنند. علت این که سنگ دکوراتیو تا این حد در طراحی دکوراسیون محبوبیت دارند، قابلیت اجرای آن ها روی همه سطوح است. این سنگ ها عموما به صورت روکش اجرا می شوند و از این رو اجرای آن ها بر هر سطحی ممکن است .


۱-دکور اطراف شومینه

۲-زمینه شلف دیواری

۳-فضای خواب

۴-دیواره های آشپزخانه

۵-محیط سرویس بهداشتی.

۶-دیوار راه پله

۷-جدا کننده فضا

سنگ های دکوراتیو در طراحی نمای ساختمانو فضای محوطه حیاط کاربرد زیادی دارند. از دیگر کاربردهای آنان استفاده به عنوان دکور داخلی منازل است. این سنگ ها به صورت پنل قابل تهیه هستند و به راحتی نیز بر هر سطحی که مد نظر داشته باشید قابل نصب خواهند بود. اگر می خواهید یک تغییر اساسی در منزل خود ایجاد کنید و در انتخاب نوع متریال در طراحی دکوراسیون شک دارید، به شما پیشنهاد می کنیم سنگ را امتحان کنید. استفاده از سنگ های دکوراتیو هم مثل سایر متریال ها اصول خاصی را دنبال می کند که اگر با آن ها آشنایی نداشته باشید، نمی توانید به یک طراحی خوب دست پیدا کنید  .

سنگ دکوراتیو در دکوراسیون داخلی و نما ساختمان
5 از 11 رای