ایزولاسیون

  • 17 آذر 1397
  •    
  • نویسنده: نویسنده طراحان سازه
ایزولاسیون

ایزولاسیون به معنی پوشاندن سطح پشت بام ها، دیوار و کف زمین می باشد که توسط یک یا چند لایه با استفاده از عایق ها صورت میگیرد تا از نفوذ رطوبت و آب به لایه زیری خود جلوگیری کند.

امروزه با تنوع زیاد و وسیعی که در ساخت ایزولاسیون بوجود آمده است اجزای تشکیل دهنده این مواد نیز دارای تنوع بسیار بالایی می باشد و هر برند و شرکتی از اجزاء مختلفی در ساخت ایزولاسیون استفاده میکنند.

انواع ایزولاسیون ها

بر اساس مواد تشکیل دهنده، انواع مختلفی از عایق‌ها وجود دارند که مهمترین آنها عبارتند از :

۱-قیرگونی

۲-عایق رطوبتی پیش ساخته (ایزوگام )

۳-عایق‌های مایع رنگی پلیمری

۴-ژئوممبرانو ژئوتکستایل و  …

همچنین هر یک از این عایق ها دارای کاربرد و موارد مصرف مختلفی می باشند که معمولا اکثر ایزولاسیون ها در عایق کاری در مکان های مختلفی مانند بامها، کف استخرها، کف سرویس‌های بهداشتی، ‌کف آشپزخانه، و کف واحدهای تجاری که احتمال آبریزی در داخل آنها زیاد است استفاده میشود.


۱-ایزولاسیون قیری :


بهترین ایزولاسیون برای بام ها، مخصوصا براساس وضع جوی منطقه جغرافیایی، ایزولاسیون قیر گونی  می باشد. قیر را با حرارت لازم رقیق نموده و روی بام می مالند. سپس گونی های سالم درجه یک را از پائین به بالا چسبانیده می شود. نصب این گونی ها از بالا به طرف ناودانها هدایت می شود. لایه گونی دوم خلاف جهت، یعنی چنانچه لایه زیر طولی چسبانده شده باشد لایه رو عرضی انجام می گیرد و گونی ها مجددا با قیر آغشته می گردند و پس از کنترل کلیه درز ها و بندهای گونی ها در این هنگام آماده آسفالت ریزی یا موزائیک می باشد.

۲-ایزولاسیون ورقی :


ورق لاستیکی به شکل رولی در بازار موجود است. که پس از کنترل کلی و ریسمان کشی لوله، ایزولاسیون را از یک سر روی بام می چسبانند. سپس با چراغ حرارت دهنده درزها را با هم جوش می دهند و با خمیر روی بام را لکه گیری نموده تا امکان آب گیری بام و عایق رطوبتی بوجود می آورد .

 

۳-ایزولاسیونپیش ساخته ( ایزوگام  )


در ایزولاسیون  پیش ساخته از ایزوگام که از فراورده های نفتی و لایه های محافظتی با مقاومت بالایی ساخته شده، استفاده میشود که برای عایق کردن سطوح مختلف مانند ‌دیواره، کف، و بام ساختمانها و … در برابر نفوذ آب به کار می‌رود. همچنین کاربرد عایق رطوبتی پیش ساخته که دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر نفوذ دارند مخصوص نصب و پوشش سطوح خارجی ساختمان ها و یا عایث کاری سرویس های بهداشتی تونل‌ها، استخرها، و حوضچه‌های ذخیره آب و … بوده تا از نفوذ آب به لایه زیری خود جلوگیری کند. 

از مهمترین مزیت های عایق رطوبتی می توان به قابلیت انعطاف پذیری بسیار بالا، مقاومت بسبار بالا در برابر سرما و گرما، سبک بودن و حجم کم آن و داشتن لایه های پلی استر برای مقابله با فشارهای ناشی از انبساط و انقباض اشاره کرد.

در کنار هم مزایای گفته شده، عایق رطوبتی پیش ساخته داری معایب نیز می باشد که می توان به  این اشاره کرد که در زمان اجرا ایزولاسیون یا عایق رطوبتی پیش ساخته در محل هایی مانند سرویس ها، گوشه ها و سه کنج دیوارها اجرای صحیح و کامل به سختی امکان پذیر است و می‌بایست به دقت کنترل شود.

 

۴-ایزولاسیون ژئوممبران :


کار اصلی ژئوممبران عایق بندی در برابر نفوذ مایعات بوده و اجرای آن با حرارت انجام  می گیرد و بر خلاف قیر و ایزوگام  نیازی به باز سازی ندارد. ژئو ممبران به دو صورت پلی اتیلنی ودر بازار موجود است.  برای نصب و اجرای ژئوممبران ، لوله های حلقه ای شکل آن را در محل خاکبرداری در کنار هم باز می کنند و به وسیله جوش های حرارتی پانل هایی از این غشاء نفوذ ناپذیر را به هم وصل می کنند.

 مزایای اجرای این عایق می توان به مقاومت آن در برابر دمای ۴۵- الی ۷۵+ درجه اشاره کرد و همچنین به لحاظ مواد تشکیل دهنده مزایای زیست محیطی چشمگیری دارد. اجرای آن در پروژه ها همانند نصب ایزوگام بسیار سریع است به طوری که در هر روز ۲۰۰۰ متر مربع می توان نصب کرد. از ورود شوری آب جلوگیری می کند  و از نظر اقتصادی نسبت به بتن یا سیمان بصرفه تر است. همچنین  ژئو ممبران دربرابر بلاهای طبیعی همچون زلزله و اشعه ماورای بنفش و همچنین جلبک ها، باکتری ها، آتش سوزی، اسید ها و باز ها فوق العاده مقاوم است .

 

 

ایزولاسیون
5 از 3 رای