سنگ گرانیت و کاربرد آن

  • 29 اردیبهشت 1397
  •    
  • نویسنده: نویسنده طراحان سازه
سنگ گرانیت و کاربرد آن

نام دیگراین سنگ، سنگ خارا می باشد، این سنگ گونه ای سنگ آذرین می باشد و به همین دلیل است که بافت آن دارای دانه های متوسط تا درشت می باشد. از سنگین ترین سنگ ها می باشد و یکی از دلایلی که از آن به عنوان مصالح ساختمانی استفاده می گردد این موضوع می باشد. از سنگ گرانیت در آزمایشکاه ها استفاده شده است چراکه این سنگ در مقابل خوردگی مقاومت بسیار بالایی دارد.


شکل گرفتن این سنگ از سرد شدن توده های مذاب می باشد و به گونه ای می توان آن را سمبل سختی، مقاومت و دوام دانست. این سنگ در رنگ های سفید، خاکستری، سبز، مشکی و قرمز دیده می شود. لازم به ذکر است که گرانیتها نسبت به سنگ های آهکی سخت تر اما یکنواخت تر می باشند.

این سنگ گونه ای سنگ آذرین درونی می باشد و به همین دلیل است که بافت آن دارای دانه های متوسط تا درشت می باشد. سنگ گرانیت از سنگین ترین سنگ ها می باشد و یکی از دلایلی که از آن به عنوان مسالح ساختمانی استفاده می گردد این موضوع می باشد. از سنگ گرانیت در آزمایشکاه ها استفاده شده است چراکه این سنگ در مقابل خوردگی مقاومت بسیار بالایی دارد.

مزایا سنگ گرانیت :

۱-این سنگ گونه ای سنگ آذرین درونی می باشد و به همین دلیل است که بافت آن دارای دانه های متوسط تا درشت می باشد. سنگ گرانیت از سنگین ترین سنگ ها می باشد و یکی از دلایلی که از آن به عنوان مصالح ساختمانی استفاده می گردد این موضوع می باشد. از سنگ گرانیت در آزمایشکاه ها استفاده شده است چراکه این سنگ در مقابل خوردگی مقاومت بسیار بالایی دارد

۲-شکل گرفتن این سنگ از سرد شدن توده های مذاب می باشد و به گونه ای می توان آن را سمبل سختی، مقاومت و دوام دانست. این سنگ در رنگ های سفید، خاکستری، سبز، مشکی و قرمز دیده می شود. لازم به ذکر است که گرانیتها نسبت به سنگ های آهکی سخت تر اما یکنواخت تر می باشند.

۳- سنگ گرانیت  سنبل سختی و مقاومت می باشد و نسبت به سنگ های آهکی نیز سخت تر و یکتنواخت تر می باشد. این سنگ به راحتی خش بر نمی دارد و در مقابل حرارت نیز مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می دهد. گرانیت را می توان یکی از بهترین انتخاب ها جهت سنگفرش بیرونی مکان هایی که در معرض عبور و مرور زیاد می باشند دانست. همچنین می توان از آن در نمای بیرونی و سنگفرش داهل ساختمان و پله ها نیز استفاده نمود.

۴-سنگ گرانیت دارای دو نوع طبیعی و رنگ شده می باشد که از انواع آن می توان به سنگ هایی با نام هلویی، نخودی و قرمز رنگ شده، بلک گالکسی، شانسی بلک، کارمن رد، بالتیک براون، میل رد،جوپارنا،مولتی کالر ولگابو،بیراسر قهوه ای، بیراسر سرسبز،سن پارادیسو، تن براون،سیلور پرل و غیره اشاره نمود.


معایب سنگ گرانیت :

۱-این سنگ بسیار گران می باشد.

۲-سنگ گرانیت دارای خاصیت رادیواکتیومی باشد به همین دلیل در بیمارستان ها استفاده نمی شود.

کاربرد سنگ گرانیت :

سنگ های گرانیت اغلب در فضاهای باز مانند نمای ساختمان، پله ها،حیاط منازل، سنگفرش خیابان ها، پیاده روها و محوطه ها و همچنین جهت پیشخوان آشپزخانه، کاشی کف،پلکان، استخر و سونا و بسیاری از مواردی که جنبه تزئینی دارد استفاده می شود. قطعات گرانیت می تواند دارای سطح ناهموار باشد و یا تمام سطوح آن پرداخت شده باشد. سنگفرش های گرانیتی برای یک جاده باریک رنگین و یا حیاط منازل کاربرد دارد. گرانیت بیشتر در پیاده رو خیابان ها استفاده می شود که بسیار بادوام هستند. این سنگ ها ظاهر تزئینی زیبایی به وجود می آورد. ترکیب سنگ های طبیعی رنگارنگ با طراحی هنرمندانه و تخصصی نتیجه منحصر بفرد و بادوامی را ایجاد می کند.

دلیل استفاده از سنگ گرانیت در ساختمان :
۱-استفاده این  نوع  سنگ در  نما به دلیل عدم عایق صوتی و عایق حرارتی مناسبی نبوده و به هدر رفتن انرژی نیز کمک می نماید.
۲-هزینه این نوع نما به دلیل بالا بودن قیمت سنگ گرانیت و هزینه نصب آن زیاد است. البته با در نظر گرفتن کیفیت و زیبایی، میتوان از قیمت بالای آن تا حدودی چشم پوشی نمود .
۳-نمای سنگ گرانیت دارای استقامت و دوام بالایی می باشد. اما به علت این که در شرایط آب و هوایی مختلف چسبندگی سنگ بخوبی انجام نمی گیرد، بعد از مدت کوتاهی سنگ از محل نصب خود خارج شده و نما را دچار نقص می نماید و درضمن می تواند مشکلات جانی و مالی نیز ایجاد نماید .
۴-سنگ گرانیت تنوع نسبتا خوبی برخوردار است .
۵-سنگها بدلیل داشتن سطح متخلخل، جرم پذیر می باشند و ذرات معلق در هوا را به سطح خود گرفته و بعد از گذشت زمان کوتاهی کثیف شده و رنگ و طرح اولیه خود را از دست می دهند. لذا مستلزم شستشوی مجدد و نظافت می باشند .
۶-سرعت اجرای سنگ گرانیت به دلیل زمان بر بودن عملیات ملات ریزی پشت سنگ و گیرایی ملات و سنگ پایین است .
۷-جرم حجمی سنگ بالاست و بار مرده زیادی را به ساختمان وارد می کند .
۸-سنگ گرانیت با توجه به معادن موجود در کشور و نیز ابزارآلات صیقل دادن آن دارای تنوع رنگ نسبتا بالایی می باشد که می توان از این ویژگی آن در نما سود برد.
۹-سنگ گرانیت هیج گونه تاثیری در مهار آتش سوزی ندارد و در این مورد نمی توان به این محصول در نما تکیه کرد.

سنگ گرانیت و کاربرد آن
5 از 27 رای